Eğitim Sitesi

Parlamento Nedir? Parlamento Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Parlamento terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Parlamento nedir? Parlamento ne demek? Parlamento hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Parlamento Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Parlamento:

Halkın oyu ile seçilen ve yasama gücünü kullanan milletvekillerinin oluşturduğu meclistir. Parlamentonun temel görevi yasa yapmak, yasa değiştirmek, işlevini yitiren yasaları yürürlükten kaldırmaktır. Bunun yanı sıra parlamento, hükümetleri oluşturur ve çalışmalarını denetler, yaptığı bütçe ile devletin parasını harcama yetkisini hükümete verir.


Tarih Terimi Olarak Parlamento:

Belirli sürelerle ve belirli bir süre için, yurttaşların oylarıyla seçilen milletvekillerinin oluşturduğu, ülkenin yasalarını yapan, devlet bütçesini çıkaran, hükümetini denetleyen ve anayasaya göre daha başka görevleri ve yetkileri bulunan meclis ya da meclsler.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi kanun yapma(yasama), devlet bütçesini çıkarma, hükümeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis.


Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler, yasama kurulu, yasama meclisi, yasama organı.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler, yasama kurulu, yasama meclisi, yasama organı.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Patrilokal: Evlilik sonucu kadın erkeğin evine gelir ve aile erkeğin evinde kurulur.

Peygamber: Tanrı'nın, buyruklarını insanlara iletmek üzere seçtiği kişidir.

Poligami (çok eşle evlilik): Bir erkeğin birden çok kadınla ya da bir kadının birden çok eşle aynı anda evli olmasıdır.

Politeizm (Çok Tanrıcılık): Farklı dinlere inanan grupların bir arada yaşaması sonucu oluşan tüm toplumsal gruplarda site devletlerinde ağırlıklı olarak görülür.

Pozitif (Olumlu) Korelasyon: İki değişken arasında birlikte artan ya da birlikte azalan doğru orantılı bir ilişki varsa korelasyon pozitiftir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü