Eğitim Sitesi

Phd (Doctor of Philosophy) Nedir? Phd (Doctor of Philosophy) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Üniversite terimleri sözlüğümüzde Phd (Doctor of Philosophy) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Phd (Doctor of Philosophy) nedir? Phd (Doctor of Philosophy) ne demek? Phd (Doctor of Philosophy) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Phd (Doctor of Philosophy) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Phd (Doctor of Philosophy):

Doktora derecesi almaya hak kazananlara verilen ünvan.


Benzer Üniversite Terimleri

Postgraduate: İngilizce'de "doktoradan sonraki çalışmaları kapsayan süreç" anlamına gelir.

Program: Akademik birimlerin uyguladıkları öğretim (teorik, pratik dersler, stajlar vb.) faaliyetidir. Programlar önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde açılabilir. ÖSYM kılavuzunda belirtilen önlisans ve lisans programlarının bir kısmı fakülte düzeyinde (tıp, hukuk, ilahiyat) bir kısmı bölüm düzeyinde (psikoloji, sosyoloji) önemli bir bölümü ise anabilim dalı düzeyinde yürütülen programlardır.

Bir bölümde veya anabilim dalında birden fazla sayıda program açılabilir.

Referans Mektubu (Letter of Recommendation): Öğretim üyelerinin, öğrencilere dair yazdıkları tanıtıcı mektuptur. Yüksek lisans başvuruları için genelde 2 farklı hocanızdan referans mektubu almanız istenir.

Sanatta Yeterlik: Lisansa dayalı en az altı, yüksek lisansa dayalı en az dört yarıyıllık programı kapsayan ve orijinal bir sanat eserinin ortaya konulmasını, müzik ve sahne sanatlarında ise üstün bir uygulama ve yaratıcılığı amaçlayan doktora düzeyinde lisansüstü bir yükseköğretim eşdeğeridir.

Senato: Üniversitelerde rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Üniversite Terimleri Sözlüğü