Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Pithos terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Pithos nedir? Pithos ne demek? Pithos hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Pithos Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak Pithos:
Antik Çağ'da genelde şarap ve zeytinyağı gibi sıvı ürünlerle kuru tarım ürünlerini depolamakta kullanılan büyük çapta küplere pithos adı verilir. Ayrıca bu dev pithoslar içine ölü konulduğunda, derin çukurlara yerleştirilerek mezar görevi görüyordu.
Benzer Arkeoloji Terimleri
Amphitheatrum: Antik Roma Mimarisinde tam çember ya da yumurta biçiminde bir sahne düzlüğünün çevresinde, oturma yerlerinin basamaklar halinde yükseldiği bir açık hava tiyatro yapısıdır. Roma'da gladyatör dövüşlerini, vahşi hayvan gösterilerini izlemek için yapılmıştı.
Mumya: Eski Mısır'lılar insanın öldükten sonra ruhunun yaşadığına ve o ruhun kendi vücudunu aradığına inanırlardı. Bu nedenle ölülerini yüzyıllarca bozulmaktan, çürümekten koruyabilmek, için özel işlemlerden geçirirlerdi. Mumyalama tekniği ile saklanan cesetlere mumya denir. Mumyalar mezar yapıları ve lahitler içersinde saklanırdı.
Tapınak: Antik Dönem kültürlerinde tapınma ve benzeri dini uygulamaların yapıldığı kutsal mekanlara verilen isimdir.
Abakus: Sütun başlıklarının en üstünde yer alan taş levhaya verilen ad.
Adyton: Tapınağın en kutsal odası.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü