Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Preparat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Preparat nedir? Preparat ne demek? Preparat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Preparat Terimi Hakkında Bilgiler
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Preparat:
Kimyasal mücadelede kullanılan tarımsal ilaçlar, etkili madde ve dolgu maddelerinden oluşan bir özel karışım halindedir. Bu hazır durumdaki ilaçlara preparat denir.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Preparat:
1. Lamın üstüne konulup gerekli işlemler (boyama, sabitleme vb.) yapıldıktan sonra üzeri lamelle kapatılıp mikroskopta incelemeye hazır hâle gelmiş materyal.
2. İncelenmeye hazır hale getirilmiş;hazırlanmış.
3. Lam ve lamel arasında yer alan doku ya da hücre örnekleriyle hazırlanan nesne.
Genel Türkçe Terimi Olarak Preparat:
İnceleme için hazırlanmış lam, lamel ve doku örneğinden oluşan nesne.
Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri
Rezidü (Kalıntı): Kullanılan ilacın belirli süre sonra kullanıldığı yüzeyde (ortamda) kalan miktarıdır. Özellikle insan ve çevre sağlığı bakımından önemli olup, ppm ile ifade edilir.
Sistemik Etki: Zirai ilaçların bitki iletken dokusu tarafından taşınarak hastalık ve zararlı etmenlerine karşı etkili olmasına denir.
Toksik Madde: Canlı organizmaya (insan ve sıcak kanlı hayvanlara) ağız, solunum, deri ve enfeksiyon yolu ile girdiğinde normal fizyolojik ve biyokimyasal mekanizmaları bozan veya fazla miktarda canlının ölümüne sebep olan kimyasal maddelerdir.
Toksite: Kimyasal maddelerin vücutta zarar verebilme potansiyeli diye tanımlanabilir.
Tolerans (Maksimum Rezidü Miktarı): Kullanılan ilacın insan ve hayvan yiyeceği olarak tüketilen ürünler üzerinde kabul edilebilir kalıntı miktarı olup ppm veya ppb ile ifade edilir. Bu değerler üzerinde olan pestisit miktarı insan ve hayvanlar için zehirlidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü