Eğitim Sitesi

Propaganda Nedir? Propaganda Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Propaganda terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Propaganda nedir? Propaganda ne demek? Propaganda hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Propaganda Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Propaganda:

1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca.

2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Propaganda:

Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı, başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen çalışma.


Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

Protokol: 1. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar.

2. Resmi bir toplantı, oturum, soruşturma vb. sonunda iki yanca imzalanan, ilerde yapılacak bir anlaşmaya, sözleşmeye dayanak olacak belge.

Prototip: İlk örnek, örneklik eden biçim veya nesne.

Referandum: Halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında olumlu veya olumsuz görüşünü belirlemek için başvurulan oylama; plebisit, halk oylaması.

Reformist: Düzeltmecilik yanlısı, ıslahatçı.

Rejim: Bir devletin yönetim biçimi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü