Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Psikoloji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Psikoloji nedir? Psikoloji ne demek? Psikoloji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Psikoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Psikoloji:
İnsanların duyumsal (görme, tad alma, vb.) duygusal, davranışsal, bilişsel (zihinsel) özelliklerini inceler. Başka bir deyişle psikoloji insan doğasını inceleyen bir bilimdir.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Psikoloji:
Ruh bilimi.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Psikoloji:
İnsan ve hayvan davranışlarını inceleyen bilim dalı.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Psikoloji:
İnsanların gözlenebilir ve ölçülebilir davranışlarını inceleyen bilim dalıdır.
Çevremizde yaşayan insanların kişilik özelliklerini tanımamıza ve onlarla iyi iletişim kurmamıza, insanların hangi şartlarda ne tür davranışlarda bulunacaklarını öngörmemize yardımcı olur.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Psikoloji İllüzyon: Ortamdaki uyarıcının bireyin kaygı ve korkularına bağlı olarak yanlış algılanmasıdır.
Psikometrik Psikoloji: Psikolojinin sonuçlarını testler, anketler aracılığı ile sayısallaştırmak, psikolojide kullanılmak üzere ölçüm araçlarının geliştirilmesini sağlamak, böylece psikolojinin sonuçlarını daha somut, açık, kısa bir biçimde ifade etmek, psikometrinin konusuna girer.
Rasyonalizm (Akılcılık): Rasyonalizme göre, zorunlu, kesin ve genel geçer bilgilere ancak akılla ulaşılır. O halde doğru bilginin kaynağı akıldır. Duyu organlarının verileri geçici ve doğruluğu kesin olmayan bilgilerdir ve bu verilere güvenilemez. Felsefe evreni ve insanı kavrarken aklı kullanarak doğru bilgilere ulaşabilir.
Realizm (Gerçekçilik): Varlık vardır anlayışı realizmdir. Realizm varlığın insan bilincinin dışında insan bilincinden bağımsız olarak var olduğunu savunur. Realizme göre dış dünya bizden bağımsız olarak vardır. Var olan nesnel olandır, duyu organları aracılığıyla algılanabilir olandır. Kısacası realizm insan bilincinden bağımsız bir varlığın olduğunu öne süren yaklaşımdır. Tarih içerisinde pek çok realizm anlayışı görülür.
Refleks: 1- Dıştan gelen uyarıcılar karşısında aniden gösterilen istem dışı tepkilere refleks denir.
2- Belirli bir uyarıcıya gösterilen oldukça hızlı, tutarlı ve öğrenilmemiş davranış, tepki. Normal olarak bilinçli olmayıp istemli kontrole tabi değildir.
3- Doğuştan, otomatik, ani ve organizmayı korumaya yönelik davranış.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü