Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Rakursi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rakursi nedir? Rakursi ne demek? Rakursi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Rakursi Terimi Hakkında Bilgiler
Sanat Terimi Olarak Rakursi:
Nesnelere üstten yandan veya alttan bakış açısına göre oluşan ve nesneyi kısa veya daha uzun, büyük gösteren görünüş, Öndeki bölümlerin büyük,Uzaklaşan bölümlerin ise daha kısa ve dar görünmesi.
Arkeoloji Terimi Olarak Rakursi:
Bir nesnenin perspektif kurallarına uygun olarak kısaltılarak gösterilmesi. Örneğin bir resimde tuval yüzeyine dik olarak yerleştirilmiş herhangi bir nesne bu yöntemle verilir.
Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Rakursi:
Bir resim, desen ya da alçak kabartmada bazı nesne ve figür boyutlarının perspektifin etkisiyle kısalması. Resimde bir nesne veya figürü derinlik duygusu içinde verme yöntemi.
Benzer Sanat Terimleri
Rasyonel: Akla, mantığa uygun, kullanışlı.
Röprodüksiyon: 1- Bir tablonun aslına uygun baskı kopyası, özellikle resmin çoğaltılması. Bu işlem genellikle basım yöntemleri kullanılarak yapılır. Bir sanat eserinin bu anlamda çoğaltılması ve röprodüksiyon sayılabilmesi için, özgün yapıtın gerçekte tek nüsha olarak yapılmış olması gerekir. Röprodüksiyonu kopyadan ayıran özellik, onun taklit olmayıp, yalnızca özgün yapıtın özgün tekniği dışında bir teknikle yaniden üretilmesidir.
2- Bir sanat eserinin aslını bozmadan yapılan taklidi, çoğaltımı.
Rötuş: Eser üzerinde sonradan yapılan düzeltmeler.
Ritm (Ritim): 1- Bir kompozisyonda farklı unsurların sıra ile ve belirli aralıklarla birbirini izlemeleri.
2- Gözle görülebilir devamlı biçimlerin tekrarı ile elde edilen akıcılık veya devamlılık. Ölçülü vurguların kullanılması. Renkler, motifler veya fırça ve/veya spatul darbeleri ile yakalanan müzikaliteler.
Roman Sanatı: Latin ülkelerinde 5. yüzyıldan 12. yüzyıla kadar devam eden ve Gotik Sanatı'ndan önce gelen sanat stilidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sanat Terimleri Sözlüğü