Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Redif terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Redif nedir? Redif ne demek? Redif hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Redif Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Redif:
Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, askerlik görevini yerine getirdikten sonra yedeğe ayrılan 26-32 yaşları arasındaki erkeklere verilen isim.
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Redif:
Dize sonlarındaki yazılışları ve görevleri aynı olan ek, kelime ya da kelime gruplarına redif denir.
Edebiyat Terimi Olarak Redif:
Şiirde, kafiyeden sonra gelen, yazılışı ve anlamı aynı olan sözcüklere ya da aynı görevli eklere verilen ad.
Benzer Tarih Terimleri
Redingot: Resmi tören ya da yoplantılarda giyilen, etekleri uzun, arkası yırtmaçlı, çift sıra düğmeli erkek ceketi.
Reform: 1. XVI. yüzyılda Batı Kilisesi'nde gerçekleşen dinsel devrim. Siyasal, iktisadi ve toplumsal etkileriyle Hristiyanlığın üç ana kolundan biri olan Protestanlığın ortaya çıkmasına yol açmıştır.
2. Kelime Anlamı olarak toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik ve iyileştirmelerdir. Terim anlamı olarak ise Reform, 15. ve 17. yüzyıl boyunca tüm Avrupa'yı etkileyen Katolik Kilisesi' ne karşı yapılmış dinsel bir harekettir.
Düşünmeyi ve düşünerek ortaya çıkan özgür düşünceleri reddederek sadece kilisenin dediklerinin doğru olduğunu kabul eden düşünce sistemine skolastik düşünce adı verilmiştir.
Reform, aslını bozmadan yeniden şekil verme, düzenleme anlamına gelen bir kavramdır.
Reisülküttap: 1. Osmanlı Dönemi'nde, XVII. yüzyıla değin padişah divanında, divan yazmanlarının başı olan görevliye verilen san.
2. Tanzimat'tan önceki dönemde Osmanlı İmparatorluğu'nun dışişleri bakanı.
3. XVII. Yüzyıla kadar Nişancı’ya bağlıydı. Dîvân’da görüşülecek konuların sırasını belirler, dış işlerine bakar, Dîvân’da alınan kararları yazıya geçirirdi.
Resim: Osmanlı Dönemi'nde kimi eşyadan ya da işlerden alınan vergi.
Restorasyon: Eski bir yapıda bozulmuş, yıkılmış olan yerleri, bölümleri aslına uygun bir biçimde onarmak.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü