Eğitim Sitesi

Rehabilitasyon Nedir? Rehabilitasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Rehabilitasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rehabilitasyon nedir? Rehabilitasyon ne demek? Rehabilitasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Rehabilitasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Rehabilitasyon:

Esenlendirme olarak da ifade edilebilecek kavram; onarma, yeniden kazandırma, alıştırma yönünde; tıbbi, mesleki ve sosyal bir içerikle irdelenebilir. Sakatlanan yetenekleri onarmak, yeniden kazandırmak ve kişiyi sakatlığı ile birlikte yaşamaya alıştırmak.


Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Rehabilitasyon:

İyileştirme.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Rehabilitasyon:

1- Hastalık ya da sakatlıkların kişi üzerindeki bedensel ve sosyal zararlarını en aza indirerek toplumsal hayata uyumunu artırmak için yapılan çalışmaların tümü.

2- Fiziki hareket kusurlarını düzeltme, yeniden kazandırma.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Rehabilitasyon:

1. Herhangi bir nedenle çalışma yeteneğini kaybetmiş bir organa fizik tedavi ve egzersizlerle eski fonksiyonunu kazandırmak için yapılan çalışmaların tümü.

2. Bir kimsenin iş yapmaya engel olan sakatlığını veya yetersizliğini gidermek amacıyla uygulanan tedavi, iyileştirme.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Rekreaktif Alanlar: Halkın eğlence ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, açık olarak düzenlenen oturma ve yemek yerleri, yemek pişirme yerleri, çeşmeler, oyun ve açık spor alanları, açık gösteri alanları ve yeşil bitki örtüsü bulunan alanlar.

Re-Organizasyon: Bkz. Yeniden Yapılanma.

Resmi Belge: Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgeler.

Resmi Bilgi: Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimleri sırasında metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları bilgiler.

Resmi Bina: Genel, katma ve özel bütçeli idarelerle, il özel idaresi ve belediye'ye veya bu kurumlarca sermayesinin yarısından fazlası karşılanan kurumlara, kanunla veya kanunun verdiği yetki ile kurulmuş kamu tüzel kişilerine ait bina ve tesisler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü