Eğitim Sitesi

Rejenerasyon Nedir? Rejenerasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Rejenerasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rejenerasyon nedir? Rejenerasyon ne demek? Rejenerasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Rejenerasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rejenerasyon:

Canlılarda görülen, yaraların ve yıpranmış organların yenilenmesi olayı. Bazı omurgasız hayvanlarda, vücutlarından kopan parçalardan yeni canlının oluşmasıdır. Planarya (Yassı solucan), deniz yıldızı ve toprak solucanında görülür.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Rejenerasyon:

Canlılarda kaybolan veya hasar gören bir vücut parçasının yenilenmesi.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Rejenerasyon:

Canlılarda görülen, yaraların ve yıpranmış organların yenilenmesi olayı.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Rejenerasyon:

Harap olmuş bir dokunun kendini yenilemesi, tamiri.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Rejenerasyon:

Zedelenen doku ve organların kendilerini onararak yeniden normal duruma dönmesi. Yenilenme.


Benzer Biyoloji Terimleri

Rekombinant DNA: Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama herbiri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

Rekombinasyon: İki ayrı DNA molekülünün birleşerek yeni DNA molekülünü meydana getirmesi. Mevcut genlerin yeni genotipleri oluşturacak şekilde bir araya gelmesi.

Rektum: Kalın bağırsağın anüsle sonlanan düz kısmı.

Renk körlüğü (Daltonizm): Kalıtsal bir hastalıktır. Kırmızı, yeşil renkleri ayırt edemezler. Çünkü bu renkleri algılayan duyu cisimleri ve sinirler bulunmaz.

Reabsorbsiyon: Böbreğin kıvrılmış tüplerinin hücreleri tarafından glomerulus süzücülerinden bazı maddelerin seçilerek emilmesi ve bu salgıların kana verilmesi için kullanılan terim.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü