Eğitim Sitesi

Renk Isısı Nedir? Renk Isısı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fotoğrafçılık terimleri sözlüğümüzde Renk Isısı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Renk Isısı nedir? Renk Isısı ne demek? Renk Isısı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Renk Isısı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Renk Isısı:

Işık kaynaklarının Kelvin ile belirtilen renk ölçüsü. Günbatımı gibi "sıcak" bir ışık düşük, bulutlu bir gün gibi "soğuk" (mavimtırak) bir ışık yüksek renk ısısına sahiptir.


Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

Renk Sapması: Bir objektifin skaladaki bütün renkleri film yüzeyine iletemediği ve renklerin salkımlandığı (objenin çevresinde muhtelif renklerin belirmesi) ile netliğin
kaybolduğu optik bozukluktur. Genel olarak teleobjektiflerin maksimum
açıklıkta kullanılması halinde ortaya çıkar. Farklı teknolojileri kullanan optiklerin kullanımı ile düzeltilebilmektedir.

Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı: Süblimleşme yoluyla baskı alan yazıcılarda, mürekkep ısındığında renk verici gazlar meydana getirmektedir. Fotoğraf jelâtinine benzer şekilde, yüksek kalitede baskı alınabilmektedir.

Reflektör: Objenin karanlıkta kalan bölümlerine doğal ya da yapay başka bir kaynaktan gelen ışığı yansıtmak için kullanılan açık renkli ya da yansıtıcı yüzeye sahip aksesuar.

Sektirmeli (indirekt) Flaş: Duvar, tavan veya yansıtıcı nitelikteki diğer yüzeylerden yansıtılan ve doğrudan objelerin üzerine verilmeyen flaş ışığıdır. Böylece daha yumuşak ve yaygın bir ışıklandırma elde edilir. Bazı flaş kafaları yukarı-aşağı ve sağa- sola dönecek şekilde yapılarak bu özelliği kullanmak kolaylaştırılmıştır.

Silis Jel (Nem Alıcı): Bu tuz, nemi emen kristallerden oluşur, fotoğraf makinelerinin ve ekipmanlarının nemden zarar görmesini önlemek amacıyla fotoğraf çantalarına ya da bu ekipmanların saklandığı dolaplara konulan, nem emici özelliği bulunan bir madde.(Silika jel)

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü