Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Rezervuar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rezervuar nedir? Rezervuar ne demek? Rezervuar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Rezervuar Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Rezervuar:
Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rezervuar:
Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.
Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde işlem bittikten sonra klozet, tuvalet taşı ya da pisuvarları temizleme amacıyla kullanılan tanktır. Rezervuarlar su biriktirmek ve sonradan boşaltmak için kullanılır.
Benzer Coğrafya Terimleri
Serbest Bölge: Bulundukları ülkenin siyasi sınırları içinde yer alan, fakat dış ticaret, vergi ve ticari faaliyetler için ülkede sağlanandan daha geniş muafiyet ve teşvikler tanındığı alanlar.
Sensör: Bir ölçüm sistemine giriş sinyali gönderen cihaz olarak tanımlanmaktadır.
Sit Alanı: Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari vb. özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış doğal özellikleri ile korunması gereken alanlar.
Sivil Toplum Kuruluşları: Sivil toplumdaki belli ilgi gruplarını temsil etmek üzere organize olmuş kurumlar olarak tanımlanıyor.
Serbest Piyasa Ekonomisi: Devletin ekonomik faaliyetlerin serbest piyasa kuralları içinde gerçekleşmesini güvence altına alırken sosyal eşitliğin sağlanması konusunda da sorumluluk üstlenmesi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü