Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Rezonans (çok merkezli bağ) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rezonans (çok merkezli bağ) nedir? Rezonans (çok merkezli bağ) ne demek? Rezonans (çok merkezli bağ) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Rezonans (çok merkezli bağ) Terimi Hakkında Bilgiler
Kimya Terimi Olarak Rezonans (çok merkezli bağ):
1-Bir molekülün değişik şekillerde gösterimine rezonans adı verilir.
2-Elektron delokalizasyonunun farklı Lewis yapılarıyla gösterildiği yapılar.
Benzer Kimya Terimleri
Sabit Kütle Oranları Yasası: Bir bileşiği oluşturan elementlerin ve bileşiğin kütleleri arasında daima sabit bir oran vardır. Bileşiğin miktarı ve değişik tepkimelerden eldesi sabit oranı değiştirmez.
Saf Madde: 1-Eritme, buharlaştırma, mıknatısla ayırma, eleme, süzme, ayıklama
gibi ayrıcı yöntemlerle kendisinden daha basit yapılara ayrılamayan maddelere saf maddeler denir. Örnek : Şeker, alkol, demir, oksijen.
2-Farklı özellikte tanecik bulunmayan belirli ayırt edici özellikleri olan madde.
Sekonder Alkoller: -OH grubunun bağlı olduğu C atomuna bir tane H ve iki tane alkil grubu bağlı ise bu alkol sekonder ikincil alkoldür.
Sentez: İki farklı maddenin birleşerek kendi özelliklerini kaybedip yeni özellikte bir madde meydana getirmesi olayına sentez denir. Sentez olaylarında yeni özellikte bileşik çeşitleri elde edilir.Birleştirme.
Seyreltik Çözelti: Çözücüsü çok olup, çözüneni az olan çözeltilerdir. Örnek: 1 bardak su + 1 kaşık şeker
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kimya Terimleri Sözlüğü