Eğitim Sitesi

Robert Boyle Kanunu Nedir? Robert Boyle Kanunu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Robert Boyle Kanunu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Robert Boyle Kanunu nedir? Robert Boyle Kanunu ne demek? Robert Boyle Kanunu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Robert Boyle Kanunu Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Robert Boyle Kanunu:

Sabit sıcaklıkta belirli bir miktar gazın basıncı ve hacmi ters orantılıdır.


Benzer Kimya Terimleri

Çeker Ocak: Çeker ocaklar çalışma alanında oluşan asit buharı, ısı, proses aroması gibi gazları uzaklaştırabilecek emiş gücüne sahip çalışma alanındaki zehirli ve istenmeyen gazları ortamdan uzaklaştıracak baca bağlantılı cihazlardır.

Çeker ocaklar genel olarak laboratuvar tezgahlarının uygun bir bölümüne yerleştirilir, kullanım şekline göre içerisine gaz bağlantısı, musluk bağlantıları yapılabilir.

Depozisyon: Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmeden direk katı hale geçmesine depozisyon denir.

Emülgatör: Birbiri içerisinde karışmayan maddelerin karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan maddelere homojenlik kazandıran dışarıdan ilave edilen maddelerdir. Mayonez, hazır çorbalar vb. gıda ürünlerinde kullanılır.

Ekstraksiyon: Katı veya sıvı bir karışımın eklenen çözücü yardımıyla karıştığı diğer katı ve sıvıdan ayrılması işlemine ekstraksiyon (özütleme, çekme)denir. dersimiz.com Şeker pancarından şeker eldesi Meyve aromalarınıneldesi Bitkilerden yağ eldesi Tuzlu topraktan tuz eldesi İlaç ve parfüm üretimi Çayın demlenmesi Söğüt ağacından aspirineldesi Ekstraksiyon işlemleri genellikle yuvarlak ya da oval ayırma hunisi kullanılarak gerçekleştirilir. Ayırma hunisinin büyüklüğü, toplam hacminin iki katı kadar olmalıdır.

Etüv: İçinde belirli bir sıcaklık elde edilerek kurutma, mikrop üretme ve dezenfekte veya sterilizasyon gibi gâyelerle kullanılan alete etüv denilir. Cihazlar iki kat saçtan olup, hava geçirmez bir de kapağı vardır. Kurutma ve nem alma gibi fizikî hâdiseler yanında bâzı kimyevî reaksiyonlar için lüzumlu yüksek sıcaklık derecelerini elde etmek için de etüvlerden faydalanılır. Mikrop üretmek için laboratuvarlarda kullanılan etüvler, gelişmeleri belirli bir sıcaklığı icâbettiren mikroplara müsâit sıcaklık şartları sağlamada kullanılır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kimya Terimleri Sözlüğü