Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Sadakayı Câriye terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sadakayı Câriye nedir? Sadakayı Câriye ne demek? Sadakayı Câriye hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sadakayı Câriye Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sadakayı Câriye:
Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Mevlit: 1. Doğum zamanı demektir. Peygamberimizin doğumu ve bunu anlatan eser anlamında kullanılır.
2. Hz. Peygamber (sav)'in doğumu, miracı, vefatı gibi olayları anlatan nazım şekli, Süleyman Çelebi tarafından yazılan Vesiletün Necat (Kurtuluş Sebebi) isimli eserdir.
Epikürcülük: Hazlara, sevinçlere yönelik bir hayatın hedef edinilmesini ileri süren öğreti.
Tebyin: Hz. Peygamberin, kendisine gelen vahyi insanlara açıklamasına tebyin adı verilir. Tebyin; beyan etmek, açıklamak, izah etmek ve gerçeği ortaya koymak demektir. Bütün peygamberler, söz ve davranışlarıyla bunu yerine getirmişlerdir.
Teşri: Peygamberlerin görevlerinden biri de teşridir. Teşri; kanun ve hüküm koymak anlamına gelir. Peygamberler, yaşadıkları toplumda ortaya çıkan sorunlara çözümler getirmişlerdir. Onların tebliğ ve tebyin görevlerinin yanı sıra teşri sorumlulukları da vardır.
Medine Sözleşmesi: Medine'de yaşayan tüm dini gruplarla (Müslümanlar, müşrik Arap kabileleri, Yahudiler) "Medine Sözleşmesi" anlaşmasını yaptı. Buna göre herkes Medine'yi dış saldırılara karşı beraberce savunacak, Medine'de özgür bir ortam olacaktı.
Medine sözleşmesinin bazı maddeleri:
- Müslümanlarla Yahudiler barış içinde yaşayacaklar.
- Yahudiler kendi dinlerinde serbest olacaklar.
- Dışarıdan bir saldırı olursa Medine birlikte savunulacak.
- Müslümanlarla Yahudiler arasında herhangi bir anlaşmazlık çıkarsa Hz. Muhammed hakem kabul edilecek.
- İki taraftan biri, üçüncü bir tarafla savaşırsa diğer taraf yardımcı olacak.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü