Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Sadrazam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sadrazam nedir? Sadrazam ne demek? Sadrazam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sadrazam Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümet başkanı yani bugünkü başbakan.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlılarda padişahtan sonra gelen ikinci adam, en yetkili devlet görevlisi. Günümüz başbakanı.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı Devleti'nde baş vezir.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı Devleti'nde Başbakan derecesinde en büyük devlet memuru. Padişahın mutlak vekili sayılırdı. Sadrazamı atamak ve görevden almak Padişahın yetkisinde idi.
Benzer Tarih Terimleri
Sağcılık: Hiçbir yenileşmeden yana olmayan, kurulu düzenin olduğu gibi kalmasını isteyen, dinsel tutuculuğuda içine alan akımların genel adı.
Sağdıç: Düğün boyunca güveye ya da geline kılavuzluk eden kimse.
Sahabe: Hz. Muhammed'in meclislerinde bulunmuş, onun söyleşilerini dinlemiş olan Müslümanlar.
Sahtiyan: Sepilendikten (kullanılacak duruma getirmek için çeşitli işlemlerden geçirmek) sonra boyanıp cilalanmış deri.
Saint Jean Şövalyeleri: X. yüzyıl'da kurulan Hrıstiyan-Katolik inanışında bir şövalyelik tarikatıdır. Saint Jean Kilisesi yakınında bir kilise dayanışma örgütünce işletilen hastanenin genişletilmesiyle ortaya çıktı. Zamanla güçlendi ve 1309'da Rodos
Adası'nı ele geçirerek güçlü bir donanma oluşturdular. Osmanlılar 1522 yılında Rodos'u alınca, Papa ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken tarafından kendilerine verilen Malta Adası'na çekildiler. XVII. yüzyıl'dan sonra güçlerini yitirdiler. 1834 yılında merkezini Roma'ya taşıyan tarikat, günümüzde yardım işleriyle uğraşmaktadır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü