Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Sanat Dünyası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sanat Dünyası nedir? Sanat Dünyası ne demek? Sanat Dünyası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sanat Dünyası Terimi Hakkında Bilgiler
Sanat Terimi Olarak Sanat Dünyası:
Sanat kuramcısı Arthur Danto'nun 1964'te öne sürdüğü, daha sonraki yıllarda George Dickie tarafından geliştirilmiş; bir şeyin sanat eseri olarak kabul edilmesi için kendi içindeki özellikler dışında doğrudan bağlı olduğu düşünülen sosyal şebeke, ağ.
Birçok diğer ortam gibi sanatın da üretimi ve algılanması sosyal, kültürel ve ekonomik bir ağ içerisinde gerçekleşir. Bu ağın anahtar düğümlerinde sanat üretimi, sanat sunumu, sanat değerlendirmesi ve sanat satışının yer aldığı söylenebilir. Çok farklı şekillerde ve farklı amaçlarla üretilebilen sanat bu ağ sayesinde aynı ekonomiyi paylaşır. Kurumsal sanat teorisine göre bu ağın dışında sanat varolamaz. Sanat dünyasının işlevi, moda sistemine benzer bir sistem içinde, sanat olan ve olmayan arasındaki ikililiği sürekli yenileyerek tekrardan tanımlamak olarak görülebilir.
Benzer Sanat Terimleri
Sanayi Devrimi: Yeni buluşların üretime uygulanması ve bunların en önemlisi olan buhar gücü ile çalışan makine, makineleşmiş endüstriyi doğurmuş ve bu da Avrupa'da sermaye birikimini arttırmıştır. İşte buna Sanayi Devrimi denilmektedir.
Sanayi Nefise Mektebi: 1881'de kurulan Güzel Sanatlar Akademisi.
Saraçlık: Koşum takımlarının yapımı, tamiri. Süsleme işlerine saraçlık denilmektedir.
Satirik: Hiciv niteliği taşıyan anlamına gelir.
Saturasyon: Renklerin saflık derecelerini belirlemek için kullanılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sanat Terimleri Sözlüğü