Eğitim Sitesi

Sanayi Devrimi Nedir? Sanayi Devrimi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Sanayi Devrimi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sanayi Devrimi nedir? Sanayi Devrimi ne demek? Sanayi Devrimi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sanayi Devrimi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yüzyılın ikinci yarısıyla 19. yüzyılın ilk yarısı arasında İngiltere'de, makineleşme alanında çeşitli buluşların, enerji, tekstil, demir, çelik ve ulaştırma üretimlerini etkilemesi sonucu üretimde meydana gelen değişimdir.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yy.'ın son çeyreğiyle 19. yy.'ın ilk çeyreği arasında önce İngiltere'de, sonra Kıta Avrupa'sında ortaya çıkan üretimde serileşmeyi ve makineleşmeyi kapsayan gelişme süreci.


Sanat Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

Yeni buluşların üretime uygulanması ve bunların en önemlisi olan buhar gücü ile çalışan makine, makineleşmiş endüstriyi doğurmuş ve bu da Avrupa'da sermaye birikimini arttırmıştır. İşte buna Sanayi Devrimi denilmektedir.


Benzer Coğrafya Terimleri

Sel (Taşkın): Eğimli yamaçlarda, özellikle bitki örtüsünden yoksun alanlarda görülen boyları kısa, ancak aşırı eğim nedeniyle yağmurdan sonra bol su taşıyan, hızlı akışlı düzensiz akarsulardır.

Serbest Ticaret Bölgesi: Ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari etkinlikler için daha geniş teşviklerin tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerlerdir.

Tükenebilir Kaynak: Kullanıldığı müddetçe yerine yenisi oluşamayan veya oluşması milyonlarca yıl süren bu yüzden kullanıldıkça tükenen kaynaklardır.

Tüketim: Üretimle elde edilen, mal ve nesnelerin, toplumda, satın alma gücüne bağlı olarak istek bulması ve insanlar tarafından kullanılmasıdır.

Ulusal (Millî) Park: Bilimsel ve estetik bakımdan, millî ve milletlerarası ender bulunan tabiî ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü