Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Satirik Şiir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Satirik Şiir nedir? Satirik Şiir ne demek? Satirik Şiir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Satirik Şiir Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Satirik Şiir:
Birini yermek ya da toplumsal düzensizlikleri eleştirmek için yazılmış şiir. Bu tür şiirler; Batı edebiyatında "satirik", halk edebiyatında "taşlama", divan edebiyatında "hicviye" şeklinde adlandırılır.
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Satirik Şiir:
Toplum hayatındaki aksayan yönlerin, düzensizliklerin, insanların çeşitli konulardaki beceriksizliklerinin ve zayıflıklarının anlatıldığı yergi şiirlerine satirik şiir denir.
Benzer Edebiyat Terimleri
Satirik: Bir kimseyi, bir olayı ya da bir düşünüş biçimini yermeye, toplumun ya da düzenin aksayan, kusurlu yanlarını iğnelemeye, alaycı bir dille anlatmaya yönelik olan.
Sav: İslamiyet öncesinde, destan dönemi Türk edebiyatında atasözlerine verilen ad.
Seçki: Edebiyat yapıtlarında seçilen parçaları içeren yapıt.
Sefaretname: Osmanlı İmparatorluğu döneminde bazı elçilerin gittikleri yabancı ülkeleri tanıtmak amacıyla o ülkelerde gördüklerini anlattıkları yapıtlara verilen ad.
Semai: 1. Türk halk edebiyatında koşmadan sonra özellikle âşık edebiyatında en çok kullanılan, hece ölçüsünün 8 heceli kalıbıyla söylenen, kendilerine özgü ahengi olan nazım biçimi.
2. Hece ölçüsünün genellikle 8'li kalıbıyla; aşk, doğa ve insan sevgisi gibi konularda yazılan âşık edebiyatı nazım şekli. Ayrıca halk edebiyatında aruz ölçüsüyle de yazılan bazı şiirlere de semai denmiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü