Güncel Hac ve Umre terimleri sözlüğümüzde Şavt terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şavt nedir? Şavt ne demek? Şavt hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Şavt Terimi Hakkında Bilgiler
Hac ve Umre Terimi Olarak Şavt:
Tavaftaki yedi dönüşten her birine Şavt denir. Tavafta Hacer-ül-esvedden başlayıp Kâbe'nin etrafında dönüp tekrar aynı hizaya gelmek. Sa'yda Safâ'dan Merve'ye, Merve'den Safâ'ya bir kere gitmek. Her sa'y ve tavafta 7'şer şavt vardır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şavt:
Sözlükte tur, bir turluk koşu, işin bir kısmı, gaye, mesafe gibi anlamlara gelen şavt, dînî bir kavram olarak, tavafta Hacer-i Esved'den başlayıp Hatîmin dışından Kâ'be'nin etrafında bir defa dolaşmayı; sa'yde ise, Safa ile Merve arasındaki her bir gidiş veya gelişi ifade eder.
Benzer Hac ve Umre Terimleri
Iztıba: Erkeklerin tavaf esnasında sağ omuz ve sağ kolunu birlikte açık bulundurmalarıdır.
Tavaf Namazı: Farz, vacip sünnet ve nafile olan her tavaftan sonra kılınan iki rekât vacip namazdır. Kılınış şekli ve okunan sureler yönüyle ihram namazı gibidir.
Zemzem: Allah'ın (c.c.) Hz. Hacer ve oğlu Hz. İsmail'e ihsan ettiği ve kaynağı Kâbe'nin doğu tarafında bulunan suyun adıdır.
Safa ve Merve: Kâbe'nin doğu tarafından yaklaşık 450 m. mesafeli, sa'y ibadetinin başlangıç ve bitiş yeri olan iki tepenin adıdır.
Sa'y: Safa'dan başlayıp Merve'de bitmek üzere dört gidiş ve üç gelişten ibaret olan, usulüne uygun bir yürüyüştür.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü