Eğitim Sitesi

Seçim Nedir? Seçim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Hukuk terimleri sözlüğümüzde Seçim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Seçim nedir? Seçim ne demek? Seçim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Seçim Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Seçim:

Halkın belirli bir süre için kendini yönetecek vekillerini seçmek üzere oy kullanmasına seçim denir. Demokrasilerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. Seçimler sonucu çoğunluğun yönetim hakkı doğar. En çok oyu alan parti ya da partiler iktidar olup kurdukları hükümet aracılığı ile yürütme yetkisini kullanırken, diğer parti ya da partiler muhalefet görevini üstlenerek hükümet çalışmalarını denetler.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.


Siyaset Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap.


Benzer Hukuk Terimleri

Seçme Hakkı: Bir sözleşme ile belirlenen ödeme biçimi yerine bir diğerini koyabilme yetkisi, muhayyerlik, hakkıhıyar ; Herhangi bir seçimde oy kullanabilme hakkı.

Sığınma Hakkı: Genellikle bir cezai kovuşturma ve mahkûmiyetten kurtulmak amacıyla yabancı bir ülkeye kaçma veya yabancı ülkedeyken geri verilmemeyi isteme, iltica hakkı.

Sorgu: 1- Şüpheli veya sanığın hâkimce ifadesinin alınması ve soru sorulması.

2- Sanığın araştırma konusu olayla ilgili olarak yargıç karşısındaki beyanı, istintak.

Sorgu Hakimi: Sanıkları sorguya çeken yargıç , sorgu yargıcı , müstantik

Sınırlı Sorumluluk: Borçlunun borcunu ödememesi durumunda, bütün mal varlığıyla değil de mal varlığının bir bölümüyle sorumlu olması durumu.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Hukuk Terimleri Sözlüğü