Eğitim Sitesi

Seçim Nedir? Seçim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Siyaset terimleri sözlüğümüzde Seçim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Seçim nedir? Seçim ne demek? Seçim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Seçim Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Seçim:

Halkın belirli bir süre için kendini yönetecek vekillerini seçmek üzere oy kullanmasına seçim denir. Demokrasilerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. Seçimler sonucu çoğunluğun yönetim hakkı doğar. En çok oyu alan parti ya da partiler iktidar olup kurdukları hükümet aracılığı ile yürütme yetkisini kullanırken, diğer parti ya da partiler muhalefet görevini üstlenerek hükümet çalışmalarını denetler.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.


Hukuk Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap


Benzer Siyaset Terimleri

Milletvekili: Anayasaya göre millet meclisine seçimle giren millet temsilcisi, mebus, parlamenter, vekil.

Hükûmet: Bir ülkenin yönetim kuruluşları.

Tutanak: Meclis, kurul, mahkeme vb. yerlerde söylenen sözlerin olduğu gibi yazıya geçirilmesi, zabıt, zabıtname.

Bakan: Hükûmet işlerinden birini yönetmek için, genellikle milletvekilleri arasından, başbakan tarafından seçilerek cumhurbaşkanınca onaylandıktan sonra işbaşına getirilen yetkili, vekil, nazır.

Başdanışman: Genellikle cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklarda görevlendirilen, alanlarında uzmanlaşmış, tanınmış ve ehliyetli kimse.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Siyaset Terimleri Sözlüğü