Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Sefaretname terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sefaretname nedir? Sefaretname ne demek? Sefaretname hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sefaretname Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Sefaretname:
Büyükelçilerin gezi notları.
Edebiyat Terimi Olarak Sefaretname:
Osmanlı İmparatorluğu döneminde bazı elçilerin gittikleri yabancı ülkeleri tanıtmak amacıyla o ülkelerde gördüklerini anlattıkları yapıtlara verilen ad.
Benzer Tarih Terimleri
Skolastik Düşünce: İnanç ve bilgiyi, özellikle Aristo'nun bilimsel sistemini kiliseyle uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi.
Katolik kilisesinin bağnazlığından doğan, baskıcı, karanlık düşüncedir. Araştırma, inceleme ve bilimsel faaliyetler yasaktır. Aristo felsefesi ve Hristiyan öğretilerden doğmuştur. Skolastik düşünce dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve dogmaları açıklamayı öngörürür. Başlıca temellendiricisi Aziz Thomas Aquinas'tır.
Softa: Medrese öğrencisi.
Sömürge: Bir devletin kendi ülkesi dışında egemenlik kurarak yönettiği veya siyasi ekonomik ve kültürel çıkarlar sağladığı ülke.
Şevket: Büyüklük, ululuk, heybet.
Şifayap: Tedavi sonrası iyileşme.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü