Eğitim Sitesi

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Nedir? Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) nedir? Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) ne demek? Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus):

Pankreastaki özel hücreler tarafından yetersiz insülin üretilmesinin neden olduğu bir hastalıktır. Başka kaynaklardan sağlanan insülinle ya da daha az karbonhidrat yenerek denetlenemediği zaman kanda zararlı olacak derecede yüksek düzeyde glikoz birikmesine yol açar.


Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

Temel Besinler: Vücutta üretilemeyen ve temel amino asitler, yağ asitleri, vitaminler gibi bulundukları biçimde sağlanması gereken besinlerdir.

Trigliseritler: Üç molekül yağ asidinin bir molekül gliserinle birleşmesinden meydana gelen yağlardır.

Triptofan: Metabolizması nikotinik asit vitaminine bağlı olan temel bir amino asittir.

Antioksidan Katkılar: Oksitlenme nedeniyle oluşan bozulmayı, bayatlamayı veya renk bozulmasını geciktirerek yiyecekleri koruyan katkı maddeleri.

Yapay Tatlandırıcılar: Yiyecek ürünlerini tatlandırmakta kullanılan herhangi yapay katkı maddesi. Yapay tatlandırma; başka bir doğal tadı taklit etmek ya da arttırmak için özel ve genellikle tekil doğal tatların karmaşık karışımıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü