Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Şekerler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şekerler nedir? Şekerler ne demek? Şekerler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Şekerler Terimi Hakkında Bilgiler
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Şekerler:
Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.
Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri
Trans yağ: Trans yağın 2 kaynağı vardır. Biri doğal olarak besinlerin(et ve süt ürünlerinde) içerisinde bulunandır. Diğeri bitkisel yağların bir süreçten geçmesi ile sabit bir yapı alan şekli.
Tiamin (B1): Metabolik aktivitelere yardımcı olur, karbonhidratların enerji sağlamak üzere yıkımı için özellikle gereklidir.
Vejeteryan: Özellikle bitkisel besinleri tüketmeyi tercih etmişlerdir. Farklı şekillerde diyetleri olabilir. Örneğin bir vegan hayvansal hiç bir besini tüketmezken, ovo-lakto vejeteryan bitkisel besinlerin yanısıra süt, süt ürünleri ve yumurta da yer ancak et-tavuk-balık yemezler.
Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.
Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır.
Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır.
Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü