Eğitim Sitesi

Senaryo Nedir? Senaryo Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sunuculuk-Televizyonculuk terimleri sözlüğümüzde Senaryo terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Senaryo nedir? Senaryo ne demek? Senaryo hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Senaryo Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Senaryo:

Bir düşüncenin veya bir olayın görüntü ve sese dönüştürülmesi amacıyla, görsel-işitsel mecralarda kullanılacak sinema ve televizyon yapımlarının diline uygun olarak hazırlanmış yapımın biçim ve akışını, içeriğini ve önemli yapım bilgilerini içerecek biçimde düzenlenmiş ve gerçekleştirilecek olan yapımın çekimine temel olan, sahnelere ayrılmış, özel bir sayfa düzeninde yazılmış metin.


Müzik-Dans Terimi Olarak Senaryo:

Bir oyunun ya da opera librettosunun iskeletini oluşturan tüm konu. Scenario (İt.).


Tiyatro Terimi Olarak Senaryo:

Tiyatroda yazılı metin. Sinemada filmin konusunun yazılı şekli.


Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Senaryo:

Tiyatro oyunu, piyes, film, dizi film vb. eserlerin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metin.


Genel Türkçe Terimi Olarak Senaryo:

Bir tiyatro, sinema, televizyon veya radyo eserinin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metin.


Dil ve Anlatım Terimi Olarak Senaryo:

Bir oyunun ve filmin bütün ayrıntılarıyla yazıldığı metindir.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Senaryo:

Eğitim programının, yaşamdan yalıtılmış biçimde işlenmesi yerine, eğitilmek istenen kişinin ilgi alanıyla birleştirilerek işlenebilmesi için geliştirilen kurgu.


Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

Ses Miksajı: Orijinal ses kaydını değiştirmek veya koruyup yeni ses kaydı eklemek amacıyla, görüntüde bir değişiklik yapmaksızın, görüntü kaydında sesi düzenleme işlemi.

Seslendirme (Sonradan Seslendirme): Bir görüntü kaydında yer alan konuşmaların ve ses efektlerinin, profesyonel stüdyo ortamında oluşturularak kayda eklenmesi.

Sponsor: Adını, markasını, logosunu, imajını, faaliyetlerini veya ürünlerini tanıtmak amacıyla programlara yönelik katkı yapan, yayın hizmetinin sağlanmasıyla veya görsel ve/veya işitsel eserlerin üretimiyle bağlantılı olmayan gerçek veya tüzel kişiler.

Sunucu: Program için hazırlanmış içeriği sunan kişi.

Televizyon İzlenme Araştırması: Televizyonların izlenme oranlarını, izleyici kitlesinin demografik özelliklerini belirlemek için yapılan araştırma.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü