Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Senato terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Senato nedir? Senato ne demek? Senato hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Senato Terimi Hakkında Bilgiler
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Senato:
Bazı ülkelerde yaş ve eğitimlerine göre seçilmiş parlamento üyelerinden oluşan meclis.
Üniversite Terimi Olarak Senato:
Üniversitelerde rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Senato:
Bazı ülkelerde yaş ve eğitimlerine göre seçilmiş parlamento üyelerinden oluşan meclis. Üniversite yasasına göre seçilen ve rektör başkanlığında toplanan yüksek karar organı. Senatörlerin toplandıkları yer. Eski Roma'da özellikle soylulardan oluşan yöneticiler meclisi.
Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Senato:
Bkz. Cumhuriyet Senatosu
Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri
Selfdeterminasyon: Milletlerin kendi kaderlerini tayin hakkı. Öz belirtim.
Salt Çoğunluk: Oylamada, yarıdan bir fazla üye sayısının oyuyla sağlanan çoğunluk.
Satyagraha: Uygulamada, belirli bir kötülüğe karşı kararlılıkla ama şiddete başvurmaksızın direnmeyi öngören 20. yüzyılda Hindistan'da Mahatma Gandhi'nin ortaya attığı felsefi akım.
SDR: Üye ülkelerin resmî rezervlerini tamamlamak üzere IMF tarafından 1969’da kurulan uluslararası rezerv varlıklarıdır. SDR'nin değeri, ABD doları, Euro, Çin yuanı, Japon yeni ve İngiliz sterlini olmak üzere beş ana para biriminden oluşan bir sepete dayanır.
Seferberlik: Bir ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşa hazır duruma getiren, ülkenin ekonomisini, yönetimini savaş gereklerine uyacak duruma sokan hazırlık ve önlemlerin tümü.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü