Güncel Haritacılık (Kartografya) terimleri sözlüğümüzde Senkronize Gözlükler Yöntemi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Senkronize Gözlükler Yöntemi nedir? Senkronize Gözlükler Yöntemi ne demek? Senkronize Gözlükler Yöntemi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Senkronize Gözlükler Yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler
Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Senkronize Gözlükler Yöntemi:
Fotoğraf çiftleri ile üç boyutlu görüşüm oluşturulması için, fotoğrafları ekranda sıra ile görüntülenmesi, bu görüntüleme ile senkronize bir gözetleme sistemi yardımı üç boyutlu görüşüm oluşturulmasını sağlayan yöntem, kırpıştırma yöntemi.
Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri
Sensör: Nesneler ve fiziksel olaylar hakkında bilgi toplamak için kullanılan fotoğraf vb. kayıt yapan cihaz, kamera, tarayıcı vb. donanım, algılayıcı.
Silindirik Projeksiyon: Yeryuvarına ekvator ya da meridyenler boyunca teğet olan silindir yüzeylerine, geometrik kurallar ya da matematik formüller ile yeryüzeyi noktalarının izdüşürülmesi, karşılık getirilmesi.
Siyah-Beyaz Görüntü: Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, pankromatik görüntü.
Soğurma: Elektromagnetik enerjinin bir nesne tarafından emilmesi ve başka enerjiye dönüşme süreci.
Spektral Çözünürlük: Algılayıcının duyarlı olduğu spektral bantların genişliği ile ilgili bir nitelik ya da özellik.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü