Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Şeriat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şeriat nedir? Şeriat ne demek? Şeriat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Şeriat Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Şeriat:
Kuran'ın ayetlerine, Hz. Muhammed'in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeriat:
Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku. İslam dininin amelî hükümleri, emir ve yasakları. İslâmiyet.
Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Şeriat:
Şeriat, din manasına geldiği gibi dinin, ibadet ve muamelelere ait hükümlerine de şeriat denir. Yani, şeriat dindir, din de şeriattır.
Benzer Tarih Terimleri
Şeyhülislam: 1. Çıkan kanunların İslam dinine uygun olup olmadığı hakkında fetva verme yetkisine sahip olan, ilmiye sınıfının en üst görevlisi olan kişi.
2. Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümette sadrazamdan sonra yer alan, fetva verme yetkisi taşıyan fıkıh uzmanı ve ilmiye sınıfının başı.
Şia: İslamiyette Hz. Ali yandaşlarına verilen ad.
Şiilik: İslamda, Hz. Muhammed'in ölümünden sonra, Hz. Aki'nin ilk halife olması gerektiğini, imametin de onun soyundan gelenlerin olduğunu ileri süren bir inanç yolu.
Şimal: Kuzey.
Şive: Bir dilin, konuşulduğu sınırlar içinde bölgelere ve değişik kültür düzeylerine göre söyleyiş özelliği.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü