Eğitim Sitesi

Sermaye Nedir? Sermaye Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Sermaye terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sermaye nedir? Sermaye ne demek? Sermaye hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sermaye Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sermaye:

Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sermaye:

1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara.

2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir.

3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.


Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sermaye:

Bina, tesis, makine, donatım gibi üretimde veya hizmetlerin yürütülmesinde kullanılan değerlerin tümü.


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye:

Mal ve hizmet üretiminde kullanılan binalar, araç ve gereçler, insan becerileri gibi fiziksel varlıklar. Şirketin elindeki pay senedi, borç senedi ve parayı göstermek için de kullanılır.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sermaye:

Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital, meta, resülmal.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

Sanayi: 1- Ham maddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların bütünü, işleyim, endüstri.

2- Ham maddeleri, yapılmış madde haline getirmek için gerçekleştirilen üretim ve bu üretimde kullanılan araçların tümüne verilen addır. Sanayi, müteşebbis tarafından kâr elde etmek amacıyla kurulan mal ve hizmet üretimidir.

Sentetik: 1.Yapay yolla elde edilen şey. 2.Bileşimli.

Sömürgecilik: Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.

Statü: Bir kimsenin, bir kurum veya bir toplum içindeki durumu veya kazandığı saygınlık.

Stratejik: Önemli.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü