Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Seyfiye Sınıfı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Seyfiye Sınıfı nedir? Seyfiye Sınıfı ne demek? Seyfiye Sınıfı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Seyfiye Sınıfı Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Seyfiye Sınıfı:
Osmanlı Devlet Teşkilatını oluşturan üç ana meslek grubundan biridir.
Osmanlı toplum yapısında "Seyfiye Sınıfı" idari ve askerî silahlı kuvvetlerin yönetici unsurlarını ifade eder ve “Ehli- örf” ya da “Ümera” olarak da adlandırılır.
- Kılıç ehli olarak bilinir.
- Devleti koruyan, asayişi sağlayan, sınırları genişleten sınıftır.
- Yönetim ve askerlik işlerine bakarlar.
- Vezir-i Azam, Vezirler, Yeniçeri Ağası, Kaptan-ı Derya, Beylerbeyi, Sancakbeyi bu gruptadır.
Benzer Tarih Terimleri
Emirlik: Merkeze tam bağlı olmayarak bir beyin yönetimi altındaki ülke, beylik.
Gök tanrı: Tengricilik veya Gök Tanrı inancı, Türk ve Moğol halklarında, şimdiki inanç sistemlerine katılmadan önceki yaygın inancıdır. Tengri'ye ibâdet etmenin yanında Animizm, Totemlik bu inancın ana hatlarını oluşturmaktadır. Tengri, bugünkü Türkçedeki Tanrı kelimesinin eski söyleniş şeklidir.
Vikipedi
Hayat Sahası: Hitler, “Almanya’nın bir dünya gücü olmak zorunda olduğunu, aksi takdirde ortada Almanya diye bir ülke kalmayacağını” düşünmekteydi. Pragmatik ve fırsatçı bir lider olan Hitler, kuşkusuz belli bir program dahilinde hareket etmiş ve üç aşamalı bir dış politika yürütmüştür. Bu aşamalar şöyleydi: Almanya’yı Versailles Barış Antlaşması'nın kısıtlamalarından kurtarmak, Almanya dışında yaşayan bütün Almanları Alman sınırları içine almak (ein Volk, einReich), ve Hayat Sahası ( Lebensraum ) politikasıyla Alman Devleti'nin gücünü en üst düzeye çıkarmak
Hayat Sahası, Almanya’nın nüfus artışıyla birlikte hayat standartlarını yükseltebileceği yeni yerler demekti. Hitler’in düşüncesi, nüfus yoğunluğu az, tarıma elverişli toprakların olduğu Doğu Avrupa’dan toprak alınmasıydı.
Satrap: Pers uygarlığında eyaletlere verilen isim, Perslerde eyaletler Satrap adlı valiler tarafından yönetilmiştir.
Mevali Politikası: Arap milliyetçiliği politikası. Emeviler'in kendi soyundan gelen Araplara değer vermesidir. Arap ve Müslüman olup Emevi soyundan olmayan Abbasiler bu ayrıştırıcı politikaya karşı Türk ve Farisilerle işbirliği yapıp Emeviler'in yıkılmasını sağlamıştır. Bu politika İslamiyet'in yayılmasını olumsuz etkilemiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü