Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Şeytan terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şeytan nedir? Şeytan ne demek? Şeytan hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Şeytan Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şeytan:
Hz. Âdem’e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah’ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, iblis.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeytan:
Hz. Âdem'e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah'ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, gözle görülmeyen varlık, diğer ismi İblistir.
Tiyatro Terimi Olarak Şeytan:
Halk efsanelerinde ve sonraki büyük dinlerde kötülüğün simgesi. Tiyatroda bu rolü oynayanlar, her yanında korkunç canavar yüzleri bulunan deriden özel giysiler giyerlerdi.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Şükür: Bir şeyin karşılığını vermek, yapılan iyiliği dile getirmek ve sahibini övmek. İyiliğin kıymetini bilmek, iyilik edene teşekkür etmek.
Tevatür: Yalan söylemek üzere bir araya gelmesi aklen mümkün olmayan çok sayıda kişinin aktardığı olay, bilgi veya haber.
Tevhid: 1. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma.
2. Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.
Tezhip: Yazma kitaplarda, sayfaların yaldız ve boya ile bezenmesi, yaldızlama.
Tilavet: Kuran-ı Kerim’i güzel ve sesli olarak usulünce okuma.
Kuran-ı Kerim’i tecvit kurallarına uygun olarak ve anlamını düşünerek okuma.
Kur’an-ı Kerim ayetleri üzerinde düşünme, azapla ilgili ayetler okunurken Allah’a sığınma, müjdelerle ilgili ayetlerde şükretme; emredilenleri yerine getirmeyi ve haramlardan kaçınmayı amaç edinerek okuma.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü