Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Sıcak Renkler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sıcak Renkler nedir? Sıcak Renkler ne demek? Sıcak Renkler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sıcak Renkler Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak Sıcak Renkler:
Kırmızı, turuncu ve sarı renkler, duyguları kışkırtıcı sıcak renkler öbeğine girer.
Sanat Terimi Olarak Sıcak Renkler:
1- Bazı renkler bize sıcak şeyleri anımsatırlar, kırmızılar gibi. Kırmızılardan ve sarılardan elde edilen renkler -toprak tonlarında olduğu gibi güçlerini yitirseler de- sıcak renklerdirler.
2- Renk çemberinde dalga boyu yüksek olan renklere sıcak renkler adı verilir.
Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Sıcak Renkler:
Renk çemberinde dalga boyu yüksek olan renkler.
• sarı • kırmızı • turuncu
Benzer Tiyatro Terimleri
Sofita: Üst Sahne Boşluğu. Sahne üstündeki ızgaraların ve palangaların bulunduğu mekanik kesim.
Sokak Oyuncuları: Sokaklarda çeşitli beceri gösterilerinde bulunan, skeçler oynayan, müzik aletleri çalan, buna karşılık seyredenlerden para toplayan küçük topluluk.
Sokak Tiyatrosu: Geleneksel tiyatro yapıları dışında, açık havada, herhangi bir yerde, sokakta, parkta alanda ve benzeri yerlerde oyunlar oynayan tiyatro.Tümden siyasal amaçlı olanların bazıları çok sivri olduklarından bunlara 'Gerilla Tiyatrosu' adı verilmiştir. Sokak tiyatroları özellikle, genç tiyatrocular tarafından gerçekleştiren, kısa yoldan iletide bulunan ve gösteri süreleri onbeş dakikayı geçmeyen oyunları içeren topluluklardır.
Soytarı: Bir oyunda, revüde yada sirkte gülünç hareketler, sözler ve becerilerle seyredenleri eğlendiren sanatçı.
Soyut Tiyatro: Olay dizisini ve oyunculuk anlayışını gerçekçilik erklerinden ve alışıla gelmiş mantık dizgesinden soyutlamak amacını güden tiyatrocu dünyayı gerçek olarak aldığından, oyun kişileri ve bunların konuşmaları anlamsal ve biçimsel açıdan bozularak karikatürleştirilmiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü