Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Sıdk terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sıdk nedir? Sıdk ne demek? Sıdk hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sıdk Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sıdk:
Doğruluk, dürüstlük, gerçeklik.
Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Sıdk:
Arapça, doğruluk demektir. Sır ve aleniyyenin (içte olanla, dışta olanın) eşit olması. "Olduğun gibi görün veya göründüğün gibi ol" vecizesinde anlatılmak istenen husus, Mü'minin imanında sıdkı kadar, kâfirin de küfürde sıdkı, şahsiyetteki dengenin göstergesidir. Sâlikin söz ve işinde sıdkı ön planda tutmayı alışkanlık hâline getirmesi ve bu hâlini devam ettirmesi, onu sıddıklar zümresine dâhil eder.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sıdk:
Doğruluk, doğru sözlülük, samimi davranış, içtenlik. Öz ile sözün, söz ile davranışların birbirine uyması, kişinin olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olması durumu.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Şehit: Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimse.
Terhis: Askerlik görevini bitirenleri ordudan bırakma.
Türbe: 1. Ziyaret edilen üstü kapalı veya yarı açık mezar.
2. Sahabeler, büyük âlimler, şehitler, veliler, hükümdarlar, vezirler ve tarihte önemli işler başarmış kişilerin mezarları üzerine yapılan ve üzerleri kubbelerle örtülü bina. Müslüman olmayanların mezarları üzerine yapılan binalara türbe denilmez. İslam dini, türbelerin ziyaret edilmesinde bir sakınca görmez. Çünkü türbe, bir kabir olduğu için kabirleri ziyaret etmek insanlara ölümü hatırlatır. İslam dini, türbe ziyaretinde, ölüden yardım isteyip dilekte bulunmayı, ona adakta bulunmayı, mum yakmayı, çaput bağlamayı, para atmayı kesinlikle yasaklar.
Vakar: Ağırbaşlılık.
Vefa: 1- Dostluk, sevgide içtenlik ve devamlılık, kararlılık, sevgi bağlılığı.
2- Sözünde durma, sözünü yerine getirme.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü