Eğitim Sitesi

Sıfat Nedir? Sıfat Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Sıfat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sıfat nedir? Sıfat ne demek? Sıfat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sıfat Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sıfat:

Nitelik.


Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Sıfat:

1. Somut ve soyut ad ve kavramları niteleme, belirtme, yer gösterme, sayı gösterme, sorma gibi çeşitli yönlerden vasıflandıran, sınırlayan, kelime türü: doğru imla, ağır yük, uzun yol, ince iş, güzel fikir, hangi iş vb.

2. Varlık, kavram ve nesneleri durum, renk, biçim, sayı gibi çeşitli yönlerden niteleyen ya da belirten sözcüklere sıfat (ön ad) denir.


Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sıfat:

Canlı ve cansız varlıkları, duygu ve düşünceleri, çeşitli durumları bildiren kelime, ön ad.


Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

Takva: 1. Allah’ı görüyormuşçasına bir bilinç içerisinde farzları, vacipleri hakkıyla yerine getirme; Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla nafileleri çokça yapma; sünnete uyma.

2. Allah'tan korkma, Allah korkusuyla dinin yasak ettiği şeylerden kaçınma.

Tebliğ: 1. "Allah’ın kendilerine indirmiş olduğu vahiyleri insanlara eksiksiz olarak bildirmesi." anlamında peygamberlerin sıfatlarından biri. Açıklanması gereken dini bir hükmü, yerine göre örnekler vererek yerine göre nasihat ederek sözlü ve yazılı bir biçimde eksiksiz olarak anlatma; etkileyici bir dille insanlara duyurma.

2. Ulaştırma, bildirme, açıklama.

Tedricî: Derece derece, yavaş yavaş olan.

Âdâb: Usul, yol, yordam, davranış kaideleri, terbiye.

Âdâbı Muaşeret (Âdâb-ı Muaşeret): Davranış bilgisi. Bir toplumda benimsenerek gelenekleşmiş nezaket, terbiye, ahlak ve görgü kuralları.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü