Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Sima terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sima nedir? Sima ne demek? Sima hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sima Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Sima:
Silisyum (Si) ve magnezyum (Mg) bileşiklerinden oluşmuş yer kabuğu tabaka. Yoğunluğu 3 gr/cm3'tür. Katılaşmamış taşlardan oluşur. Kalınlığı okyanus tabanlarında fazla iken, kıta tabanlarında incedir.(Okyanusal Kabuk)
Arkeoloji Terimi Olarak Sima:
Yapının yağmur suyu oluğu.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sima:
Yüz, kimse, insan, tip.
Benzer Coğrafya Terimleri
Açısal Hız: 1- Dairesel hareket yapan Dünya üzerindeki bir noktanın birim zamanda oluşturduğu dönüş açısıdır. Dünya, ekseni çevresindeki hareketi sırasında 4 dakikada 1 derecelik, 1 saatte 15 derecelik, 24 saatte 360 derecelik dönüş yapar. Açısal hız, dünya üzerindeki her noktada aynıdır.
2-Dairesel hareket yapan bir hareketlinin birim zamanda taradığı açı.
Afel: Güneş elips şeklindeki yörüngenin tam ortasında değildir.Bu nedenle yıl içinde Dünya Güneşe bazen yaklaşır, bazende uzaklaşır.En uzak olduğu tarih 4 Temmuzdur. Bu noktaya Afel(günöte) denir.Dünyanın Güneşe olan uzaklığı yaklaşık 152 milyon km'dir.
AGIK: Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatının kısaltılmış adı. Türkiye bu teşkilatın üyesidir.
Ağıl: Hayvanların barındığı, çevresi taş veya ahşap ile çevrili yerlere ağıl adı verilmektedir. Ağıllar zamanla nüfusun artmasına bağlı olarak sürekli yerleşme haline gelebilir. Sürü sahipleri tarafından kurulan ağıllar kış mevsiminde hayvanların korunması amacıyla kullanılır.
Ağız: Akarsuyun denize ulaştığı yer.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü