Güncel Elektrik terimleri sözlüğümüzde Sistem Kontrol Merkezi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sistem Kontrol Merkezi nedir? Sistem Kontrol Merkezi ne demek? Sistem Kontrol Merkezi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sistem Kontrol Merkezi Terimi Hakkında Bilgiler
Elektrik Terimi Olarak Sistem Kontrol Merkezi:
Bir sistemin / şebekenin hatlarının işletme yönetiminin gerçekleştirilmesiyle görevli organdır.
Benzer Elektrik Terimleri
Sistemin Topraklanması: Enerji Sisteminin, jeneratör yıldız noktaları ve transformatör nötür topraklama noktaları vasıtası ile toprağa bağlanması yöntemi.
Sistem Yük Faktörü (Yıllık): Bir enerji sisteminin yıllık ortalama yükünün aynı yıl içindeki maksimum yüküne oranıdır; bu faktör yüzde ile ifade edilir ve talebin değişimleri (salınımları) için bir ölçü olarak kullanılır.Yıllar arasında karşılaştırma yapılmasında iklim değişmelerinin dikkate alınabilmesi için sistem yük faktörü ortalama iklim koşullarına uydurulmalıdır.
Sistem Kullanıcısı: Bir iletim veya dağıtım sistemini besleyen veya bu sistemlerden beslenen herhangi bir gerçek veya tüzel kişi.
Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri: Üretim Grubunun Saha koşullarına bağlı Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen, Planlama Kodu, İK2 ve Programlama ve Yük Dağıtım Kodu uyarınca kaydedilen ve bu Kodlara göre değiştirilen teknik yetenekleri, esneklikleri ve kısıtları.
Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite: BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Elektrik Terimleri Sözlüğü