Eğitim Sitesi

Sistematik Nedir? Sistematik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Sistematik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sistematik nedir? Sistematik ne demek? Sistematik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sistematik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sistematik:

Canlıların benzer ve ortak özellikleri ile akrabalık derecelerine göre yapılan gruplandırılma işlemidir, sınıflandırma da denir.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sistematik:

Adım adım, sınıflandırılmış


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sistematik:

Dizgeli, sistemli.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Sistematik:

Belli ilkelere, kurallara uyan, sistemli.


Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sistematik:

Belli bir sistem üzerine kurulu, yönteme dayalı.


Benzer Biyoloji Terimleri

Pilus: Latince saç anlamına gelir, çoğul hali pili de kullanılır. Bakterilerin birbirine ve yüzeylere tutunmasını sağlayan kısa uzantılardır. Piluslar iki bakteri arasında gen aktarımında da görev yaparlar.

Peptidoglikan: 1. Protein ve glikoz zincirlerinden oluşan, prokaryot hücrelerde hücre duvarının yapısını oluşturan moleküldür.

2. Uzun polisakkarit zincirlerinin kısa peptitlerle (protein bağları) bağlandığı büyük moleküller.

Parazit: 1. Bir canlıya bağımlı olarak yaşayan ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren organizma.

2. Başka türden bir canlının içinde veya üzerinde, kendisine besin veya barınak sağlayacak şekilde ancak aynı zamanda da diğer canlıya da zarar verecek şekilde yaşayan organizma, asalak.

Ökaryot: 1. Hücre çekirdeği ve mitokondri gibi belli bir görevi yapmak üzere sitoplazma içinde kendine özgü zarla çevrili çeşitli organeller içeren hücre veya hücrelerden oluşan organizma.

2. Zar ile çevrili gerçek organelleri bulunan hücreler.

Miselyum: Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan hiflerin birleşmesiyle oluşan yapıdır. Mantarın bulunduğu ortama tutunmasını, yayılmasını ve beslenmesini sağlar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü