Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Sivil Toplum terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sivil Toplum nedir? Sivil Toplum ne demek? Sivil Toplum hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sivil Toplum Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sivil Toplum:
Devlet otoritesi ve kurumları dışında kendi hak ve özgürlüklerini savunabilen örgütlenmelerdir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sivil Toplum:
Toplumun siyasi otoritenin baskısından kurtulmasını ifade eder.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sivil Toplum:
Devletin denetimi altında olmayan, kararlarını bağımsız olarak vererek toplumsal etkinliklerde bulunan bireyler topluluğu.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Siyasal Parti: Yurt ve ülke sorunlarını çözmek ve devleti yönetmek için iktidara gelmek amacı ile kurulan örgütlenmelere siyasal parti denir.
Sofizm: Sofist felsefe İ.Ö. 5. yüzyılda, doğa filozoflarına tepki olarak doğar. Sofistlere göre duyu verileri insanlara göre değiştiğinden kesin bilgilere ulaşmak olanaksızdır. Bu yüzden bilgi görelidir (relatiftir). Protagoras'a göre insan her şeyin ölçüsüdür. Gorgias ise "Hiçbir şey yoktur. Olsa bile bilinemez. Bilinse bile başkasına aktarılamaz." diyerek doğru bilginin olanaksızlığını dile getirmiştir.
Sororat: Erkeğin ölen eşinin kardeşiyle evlenmesidir. Bu evlilikte de annesiz kalan çocuklara en iyi teyzelerin bakabileceği mantığı egemendir.
Sosyal Algı: Bireyin içinde yaşadığı toplumun etkisi ile kişi, nesne ya da durumları algılayıp tutumlar oluşturmasına sosyal algı denir. Örneğin, bir genç sempati duyduğu siyasal parti ile ilgili tutumunu ailesinin etkisiyle oluşturabilir.
Sosyal Devlet: Demokrasilerde devlet, yurttaşlarının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamak zorundadır. Devlet bu görevi yerine getirmek için vergi alır, bütçeden bu etkinlikler için pay ayırır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü