Güncel Güvenli Yaşam / Doğal Afet terimleri sözlüğümüzde Sıvılaşma terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sıvılaşma nedir? Sıvılaşma ne demek? Sıvılaşma hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sıvılaşma Terimi Hakkında Bilgiler
Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sıvılaşma:
Suya doygun ince taneli kum ve siltli katmanların; depremin etkisi ile zeminin taşıma gücünü tamamen yitirmesi ve sıvı gibi davranması.
Coğrafya Terimi Olarak Sıvılaşma:
Suya doygun ince taneli kum ve siltli katmanların; sarsıntının(depremin) etkisi ile boşluk suyu basıncının artmasıyla etkin yatay gerilmenin sıfır olması ve sonuç olarak bu katmanın taşıma gücünü tamamen yitirmesi ve sıvı gibi davranması olayıdır.
Deprem Terimi Olarak Sıvılaşma:
Suya doygun ince taneli kum ve siltli katmanların; sarsıntının (depremin) etkisi ile boşluk suyu basıncının artmasıyla etkin yatay gerilmenin sıfır olması ve sonuç olarak bu katmanın taşıma gücünü tamamen yitirmesi ve sıvı gibi davranması olayıdır.
Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri
Sismik: Depremle ilgili.
Sismik Boşluk: Şu anda durağan olan fakat geçmişte en az bir deprem üretmiş fayın (kırığın) bulunduğu yer.
Sismoloji: Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.
Sivil Toplum Kuruluşu (STK): Gönüllü kişilerin, dernek, vakıf, oda, sendika, yurttaş girişimi, vb. adı altında buluşup, zamanlarını, emeklerini toplumun yararına sunmak ve kalıcı etki oluşturmak için bilim, sanat, kültür, çevre, siyaset, eğitim, sağlık, afet vb. konularda örgütlenmesi.
Siyah Buz: Saydamlığından dolayı yol rengine yakın siyahlıkta görünen ince ve kaygan buz tabakası.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü