Eğitim Sitesi

Soğan (Piyaz) Nedir? Soğan (Piyaz) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Mutfak - Yemek terimleri sözlüğümüzde Soğan (Piyaz) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Soğan (Piyaz) nedir? Soğan (Piyaz) ne demek? Soğan (Piyaz) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Soğan (Piyaz) Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Soğan (Piyaz):

Kabukları soyulan soğan ikiye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir.


Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

Sote Etmek: 1- Tava içinde ve hafif kızdırılmış az yağda, birkaç defa karıştırılmak suretiyle, 3-4 dakikada pişirilen yemekler.

2- Eşit parçalara ayrılmış sebze veya etin sürekli karıştırılarak kahverengileşinceye kadar pişirilmeleri.

Tavuk Ütüleme: Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi.Modern yöntemlerle kesilip, paketlenmiş tavukların ütülenmesi gereksizdir, çünkü bu tavuklar kesimden hemen sonra kaynar suya batırılır ve tüyleri kesimhanede temizlenir. Ancak kesilip, tüyleri elde temizlenmiş tavuklarda genellikle tüy kalır. Bunların temizlenmesi için tavuğun tüylü kısımları aleve tutulur ve tüyler iyice yanıncaya kadar beklenir. Bu işlem mümkün olduğunca süratli ve abartısız bir biçimde yapılmalıdır. Ütülenmiş tavuk genellikle suya tutularak yıkanır ve kurulanır.

Terbiye Etmek: Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.

Tuzlama: Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.

Yedirmek: 1- Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağlanması.

2- Ateşte, telle karıştırarak bir malzemeyi başka bir malzemeye, uygun şekilde katmak veya ilave etmek (tereyeğı sosa yedirilir).

3- Soğuk olarak; sıvıyağı yumurta sarısına yedirerek mayonez elde edilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü