Eğitim Sitesi

Soğuk Çatılar Nedir? Soğuk Çatılar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Soğuk Çatılar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Soğuk Çatılar nedir? Soğuk Çatılar ne demek? Soğuk Çatılar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Soğuk Çatılar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Soğuk Çatılar:

Eğimli ya da az eğimli çatılarda çatı kaplama örtüsü ile taşıyıcı konstrüksiyon arasında bir hava kütlesinin (katmanının) bulunduğu çatı tipleridir. Soğuk çatılarda, ısı yalıtımı tavan-döşeme üzerine uygulandığından, çatı konstrüksiyonu ısı yalıtımsız bölgede yer almaktadır.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Su Kontrplağı: Çatıda konstrüksiyon üzerinde düz bir zemin elde etmek için en az 15 mm kalınlığında kullanılan malzemedir.

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı): Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su geçirimsiz yalıtım örtüleridir.

Su Yalıtım Malzemeleri: Su geçirimsizliği sağlamak amacı ile üretilmiş malzemelerdir. Eğimli çatılarda sıkça kullanılan tipleri aşağıda şöyledir.

- Bitüm esaslı örtüler (camtülü taşıyıcılı, polyester keçe taşıyıcılı vb.)
- Bitüm esaslı oluklu levhalar
- Plastik esaslı örtüler (pvc vb.)
- Buhar geçirgen su yalıtım örtüleri

Süzgeçler: Düz (teras) çatılarda ve/veya balkonlarda yağmur suyunu uzaklaştırmaya yarayan yapay gözenekli ve örtü kaplamaları ile uyumlu elemanlardır.

- Dik inişli süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu düşey olarak yüzeyden yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

- Parapet çıkışlı süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu parapet dibinden yatay veya eğimli olarak yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

Yaprak Tutucular: Süzgeçlerin giriş ağızlarına takılan yaprak, gibi yağmur sistemini tıkayacak malzemelerin girmesini önleyen ürünlerdir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü