Eğitim Sitesi

Sömürgecilik Nedir? Sömürgecilik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük terimleri sözlüğümüzde Sömürgecilik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sömürgecilik nedir? Sömürgecilik ne demek? Sömürgecilik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sömürgecilik Terimi Hakkında Bilgiler

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sömürgecilik:

Sömürge edinme siyaseti. Genel olarak bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sömürgecilik:

Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.


Tarih Terimi Olarak Sömürgecilik:

Bir devletin bir başka ülkeyi işgal ederek yönetmesi ve işgal ettiği ülkenin zenginlik kaynaklarını kendi yararına kullanması. Klasik anlamda XV. ve XVI. yüzyılda Coğrafi Keşiflerle deniz aşırı yerleri keşfederek başlattıkları hareket.(İlkçağda Kolonizasyon)


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sömürgecilik:

1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında başka ulusları, devletleri ve toplulukları siyasal ve ekonomik açıdan egemenliği altına alarak yayılması.

2. Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.


Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri

Spekülatör: Vurguncu.

Strateji: 1- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.

2- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.

Şarapnel: Patladığında etrafa küçük parçalar saçan bir tür top mermisi.

Şeriye: İslam hukukuyla ilgili.

Şeyh: Tarikat kurucusu, bir tarikatta en yüksek dereceye ulaşmış olan kimse.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü