Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Soyutlama terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Soyutlama nedir? Soyutlama ne demek? Soyutlama hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Soyutlama Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Soyutlama:
Gerçekte ve günlük yaşantıda nesnelerden ayrılma özelliği olmayan nitelikleri (zihinde) nesneden ayırarak düşünebilmeye soyutlama denir.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Soyutlama:
Varlığı akılla algılayabildiğimiz kavramlarla ilgilidir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Soyut Zeka: 1- Sembol kullanarak düşünme yeteneğidir. Çocuklukta pek kendini göstermeyen bu zeka, on iki yaş ve sonrasında ağırlıklı olarak kendini gösterir.Soyut zeka, gerçekte var olmayan, ancak var olanlar arasındaki ilişkilerden zihnin soyutlama ve genelleme gücüyle elde ettiği sembollerle uğraşır.
2- Soyut kavramları, işlemleri ve sembolleri anlamak ve başarılı biçimde kullanmak için gerekli olan zihinsel güç.
Sözel Düşünme: Küçük çocuklar sözcükleri kullanmaya başlamadan önce kavramları kullanmaya başlarlar. Örneğin "masa" sözcüğünden önce masa kavramı çocuklarda oluşmuştur. Konuşmaya başladıklarında ise yaptıkları şey daha önceden öğrendikleri kavramlarla yetişkinlerin kullandığı sözcükler arasında ilişki kurmaktır. Okul eğitiminin başlamasıyla beraber kavramsal düşünmenin sözel düşünmeye dönüşmesi hızlanır.
Stres: Organizmanın uyumunu bozan her türlü dış ve iç etkiye stres denir.
Sure: İki veya daha fazla ayetin bir araya gelmesiyle oluşan bölümlere sure adı verilir.
Şizofren: Şizofreninin anlamı ruhsal yaşamda bölünme, parçalanma, yarılmadır. Bu durum, hastanın gerçeklikle olan bağlantısını bozar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü