Güncel Parlamento (TBMM) terimleri sözlüğümüzde Söz Söylemekten Yasaklama terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Söz Söylemekten Yasaklama nedir? Söz Söylemekten Yasaklama ne demek? Söz Söylemekten Yasaklama hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Söz Söylemekten Yasaklama Terimi Hakkında Bilgiler
Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Söz Söylemekten Yasaklama:
Aynı birleşimde iki defa uyarma cezası alan bir milletvekilinin, Başkan’ın önerisi üzerine, Genel Kurulca görüşmesiz ve işaret oyu ile alınan karar üzerine o birleşimin sonuna kadar söz söylemekten men edilmesidir.
Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri
Tali Komisyon: Tasarı, teklif veya KHK’lerin bütünü, kendisini ilgilendiren yönleri veya maddeleri üzerinde esas komisyona görüş bildiren komisyonlardır.
Tanımlar Maddesi: Kanun metninde kullanılan terimlerin ve kısaltmaların ne anlama geldiğine dair açıklamaları içeren maddedir. Genellikle kod kanunlarda yer alır.
Tanıtıcı Belge: TBMM tarafından milletvekillerine verilen kimlik cüzdanı, rozet, hamail, araç kartı gibi milletvekilliğiyle ilgili belge ve işaretlerdir. Eski milletvekillerine de rozet ve şekli Başkanlık Divanınca tespit edilen bir kimlik cüzdanı verilir.
Tasnif Komisyonu: Genel Kurulda ve komisyonlarda yapılan seçimlerde, sayım ve döküm işini yerine getiren komisyondur. Ad çekmek suretiyle tespit edilen beş kişiden oluşur. Bu komisyonun oylama sonuçlarına ait raporu, aynı oturumda Başkan tarafından açıklanır.
Teamül: Bkz. Parlamento teamülü
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü