Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Strateji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Strateji nedir? Strateji ne demek? Strateji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Strateji Terimi Hakkında Bilgiler
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Strateji:
Bir ulusun veya topluluğun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Strateji:
Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için takip edilen yol, izlenen politika.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Strateji:
Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Strateji:
1- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.
2- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Strateji:
1- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.
2- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış veya savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma birimi ve sanatı.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Strateji:
Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol. İzlem.
Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri
Şogun: Japonya'da bir askeri rütbe ve tarihsel unvan.
Şimoneseki Antlaşması: 17 Nisan 1895 tarihinde Japon İmparatorluğu ile Çing Hanedanı arasında yapılan ve Birinci Çin-Japon Savaşı'nı sona erdiren antlaşma.
Sykes - Picot Antlaşması: İngiltere ve Fransa arasında sağlanan antlaşma olup; Osmanlı imparatorluğunun Anadolu ve Orta Doğu topraklarının paylaşımını ele alan gizli bir antlaşma.
Stalingrad Kuşatması: II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde, Mihver ordularıyla Kızıl Ordu arasında, SSCB'nin Volga Nehri'nin denetimini sağlayan ve Kafkasya bölgesinden gelen petrolün işlendiği önemli sanayi şehri Stalingrad için yapılan savaş.
Soykırım: Bir insan topluluğunu ulusal, dinsel vb. sebeplerle yok etme eylemi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü