Eğitim Sitesi

Süngerler Nedir? Süngerler Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Süngerler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Süngerler nedir? Süngerler ne demek? Süngerler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Süngerler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Süngerler:

Süngerler; çoğunlukla denizlerde zemine bağlı olarak yaşayan en basit organizasyona sahip, gelişmiş sistemleri bulunmayan hayvanlardır. Vücutları; torba, kadeh veya vazo şeklindedir. Süngerler, eşeyli ve eşeysiz yolla üreyebilir, kendini yenileme yetenekleri yüksektir. Çok küçük parçalara kesilseler de her bir parçadan yeni bir canlı meydana gelebilir.


Benzer Biyoloji Terimleri

Omurgasız Hayvanlar: Hayvanlar âleminin en geniş grubudur. Kıkırdak ve kemikten oluşan iç iskeletleri ve vücutlarının sırt kısmında omurga yoktur. Sinir şeritleri karın kısmındadır. Bazılarında
dış, bazılarında iç iskelet bulunur. Bazıları suda, bazıları karada yaşar. Büyük bir kısmı eşeyli, küçük bir kısmı ise tomurcuklanma veya rejenerasyonla eşeysiz olarak çoğalır. Omurgasız hayvanlar altı gruba ayrılarak incelenir.
1. Süngerler
2. Sölenterler
3. Solucanlar
4. Yumuşakçalar
5. Eklem Bacaklılar
6. Derisi Dikenliler

Endemik Hayvanlar: Dünyanın yalnızca belirli bir bölgesinde bulunan bir bölgeye özgü olan hayvan türü.

Morfolojik: Morfolojik, bir nesnenin biçimiyle ilgili özelliklerinin değerlendirilmesini anlatır. Bu, dış görünüş ile ilgili olabileceği gibi, o nesnenin belli koşullar altındaki (ışık mikroskobu gibi) görünümünü de belirtebilir. Bitki ve hayvanların sınıflandırılmasında, pek çok hastalığın tanımlanmasında morfolojik inceleme vazgeçilmez bir yöntemdir.

Pelikula: Bazı tek hücreli ökaryot canlılarda hücre zarının dışında koruyucu bir örtü bulunur.
Protein yapıdaki bu zara pelikula denir ve pelikulanın kalınlığı, türlere göre değişkenlik gösterir.

Aerob: Yalnızca oksijen varlığında yaşayabilen.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü