Eğitim Sitesi

Süper İletkenlik Nedir? Süper İletkenlik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fizik terimleri sözlüğümüzde Süper İletkenlik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Süper İletkenlik nedir? Süper İletkenlik ne demek? Süper İletkenlik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Süper İletkenlik Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Süper İletkenlik:

Elektrik ve elektronik devrelerde iletkenlik özelliği yüksek olan maddeler kullanılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde belirli şartlarda direnci sıfır olan maddeler keşfedilmiştir. Herhangi bir iletkenin elektrik direncinin belli bir sıcaklıkta tamamen yok olmasına süper iletkenlik denir.


Benzer Fizik Terimleri

Nanobilim: Maddenin nanometre boyutlarında (yaklaşık 100 nm altındaki büyüklükler) ortaya çıkan kuantumsal davranışlarını ve özelliklerini inceleyen bilim dalına nanobilim denir.
Nanobilim, maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol edebilme, manipüle etme bilimidir. Nanobilimi kullanarak geliştirilen teknolojiye de nanoteknoloji denir.

Nanoteknoloji: Maddenin nanometre boyutlarında (yaklaşık 100 nm altındaki büyüklükler) ortaya çıkan kuantumsal davranışlarını ve özelliklerini inceleyen bilim dalına nanobilim denir.
Nanobilim, maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol edebilme, manipüle etme bilimidir. Nanobilimi kullanarak geliştirilen teknolojiye de nanoteknoloji denir.

Uyarılmış Emisyon: Eğer elektronların kendiliğinden ışıma yapmasına fırsat vermeden, aynı anda tüm elektronların temel hâle dönmesini sağlayabilirsek böylece aynı enerjiye sahip ışımalar, aynı anda gerçekleşmiş olur. Bu olaya uyarılmış emisyon denir.

Kararlı Atom: Bir atomdaki güçlü çekirdek kuvvetleri ile elektromanyetik kuvvetlerin birbirini dengelemesi sonucu, atom çekirdeği bir bütün olarak kalabilen atomlara kararlı atom denir. Hidrojen, helyum, sodyum.

Kararsız Atom: Çekirdek ve elektromanyetik kuvvetlerin birbirini dengelemediği atomlara kararsız atomlar denir. Uranyum, plütonyum vb.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fizik Terimleri Sözlüğü