Eğitim Sitesi

Sürdürülebilir Kalkınma Nedir? Sürdürülebilir Kalkınma Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Sürdürülebilir Kalkınma terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sürdürülebilir Kalkınma nedir? Sürdürülebilir Kalkınma ne demek? Sürdürülebilir Kalkınma hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sürdürülebilir Kalkınma Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:

Ülkelerin doğa ve insana ait kapasiteleri ile ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını dengeleyecek şekilde yürütülen kalkınma şekli.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:

Bugünkü ve gelecek kuşakların çevreyi koruyarak, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamasını güvence altına alan kalkınma politikalarının bütününe sürdürülebilir kalkınma denir.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:

Doğal kaynakları tüketmeden bizden sonra gelecek nesillerin de varlığını sürdürmesine olanak tanıyacak şekilde bugünün toplum düzeni, yaşam standartları ve iş modellerinin tanımlanmasıdır. Doğal kaynakların etken kullanımından iklim değişikliğine, temiz suya erişimden yoksulluğun ve açlığın önlenmesine kadar tüm küresel problemlerin ele alınmasını ifade etmektedir.


Benzer Coğrafya Terimleri

Tabiatı Koruma Alanları: Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlar.

Tabiat Alanları: Tabiat olaylarının meydana getirdiği sıra dışı özelliklere ve bilimsel değerlere sahip alanlar.

Tabiat Parkları: Önemli bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliklerine sahip, doğal manzara bütünlüğü içinde insanların dinlenme ve eğlenmelerine uygun doğal alanlar.

Taşıma Kapasitesi: Belli bir zaman ve alanda hayvanlar ve/veya insanların en fazla sayıda tüketim seviyelerini destekleyebilen doğal şartları.

Taşkın Ovası: Akarsuyun daha ziyade menderesler çizen ovalarda taşkın zamanında onların üzerini kapladığı geniş alüviyal ana yataktan oluşan taşkın ovası. Bunlar aynı zamanda akarsuyun taştığı zaman hızla yayıldığı geniş ana yataklardır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü