Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Sürekli Rüzgarlar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sürekli Rüzgarlar nedir? Sürekli Rüzgarlar ne demek? Sürekli Rüzgarlar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sürekli Rüzgarlar Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Sürekli Rüzgarlar:
Genel Hava dolaşımına bağlı, sürekli basınç kuşakları arasında yıl boyunca yön değiştirmeden esen rüzgarlardır.
Benzer Coğrafya Terimleri
Şemosfer: Atmosferin stratosfer ile İyonosfer arasındaki katmanıdır.
Takke Buzulu: Dağların bütün yamaçlarını kuşatan buzul türüdür.
Taraça: Taraça: Yatağına alüvyonlarını yaymış olan akarsuyun yeniden canlanarak yatağını kazması ve derinleştirmesi sonucunda oluşan basamaklardır. Taban seviyesinin alçalması nedeniyle, tabanlı bir vadide akan akarsuyun aşındırma gücü artar. Yatağını derine doğru kazan akarsu vadi tabanına gömülür. Eski vadi tabanlarının yüksekte kalması ile oluşan basamaklara seki ya da taraça denir.
Taşküre (Litosfer): Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı ortalama 100 km'dir. Taşküre'nin ortalama 35 km'lik üst bölümüne yerkabuğu denir.
Tebeşir: Derin deniz canlıları olan tek hücreli Globugerina (Globijerina)'ların birikimi sonucu oluşur. Saf, yumuşak, kolay dağılabilen bir kalkerdir. Gözenekli olduğu için suyu kolay geçirir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü